MAG. HERMINA MERC
PSIHOTERAPEVTKA

Gospejna ulica 11, 2000 Maribor
Telefon: +386 2 25 22 999
www.vitriol.si
E-mail: herminabaltej@gmail.com


Prejšnja misel Naslednja misel
Pregled misli
PREDSTAVITEV PSIHOTERAPEVTKE
Hermina Merc
Hermina Merc

Kot psihoterapevtka delujem k ozaveščanju, kultiviranju in osmišljanju tako osebnostnega kot duhovnega potenciala posameznika.

Moje ime je Hermina Merc in sem magistrica psiholoških ved, specialistka klinična psihologinja, športna psihologinja in psihoterapevtka z evropsko diplomo (European Association for Psychotherapy - EAP), terapevtka za osebno izkušnjo (učni terapevt) ter supervizorka Evropske akademije za psihosocialno zdravje in razvijanje kreativnosti iz Nemčije (EAG Fritz Perls Institut), z zasebno psihoterapevtsko prakso v Mariboru. Imam bogate strokovne izkušnje z različnimi psihoterapevtskimi usmeritvami (razvojno analitično integralno orientirana metoda zdravljenja, integrativna in geštaltistična).
Sem tudi certificirana učiteljica kundalini joge (Kundalini Research Institute - KRI) in shakti dance - yoge plesa (avtorice SD - Sare Avtar Olivier).
Področja mojega aktivnega delovanja so: integralna psihoterapija, psihoterapija za managerje in poslovneže, predavanja, supervizija in učna analiza, športna psihologija, aktivne metode psihofizičnega in energetskega sproščanja telesa in duha – v skupini ali individualno, bimodalna – telesno orientirana psihoterapija, plesno gibalna praksa - terapevtski sprostitveni ples, zvočna terapija z gongi, poučevanje kundalini joge (v skupini, individualno).

In kaj lahko pričakujete od mene kot integralne psihoterapevtke?

Pričakujete lahko mojo polno profesionalno angažiranost in strokovno celovitost pri vodenju v vašem psihoterapevtskem delu na sebi, tako v spoprijemanju in preraščanju psihosomatskih vzorcev obolenj kot v dvigovanju v osebnostni rasti in duhovni preobrazbi.

Seveda ob predpostavki, da niste zgolj pasivni opazovalec v psihoterapevtskem procesu raziskovanja samega sebe in svojega življenja, temveč s pozornostjo, ljubeznijo in odgovornostjo v smeri več svobodne volje in izražanja postanete aktivni soustvarjalec sprememb v vašem življenju.

PREDSTAVITEV MOJEGA SPLETNEGA NASLOVA: VITRIOL


Beseda VITRIOL so začetnice med alkimisti slavne formule V.I.T.R.I.O.L., ki zgoščeno povzema njihov nauk: Spusti se v drobovje zemlje in s prečiščevanjem boš našel Kamen modrosti.

Začetnice V.I.T.R.I.O.L. so sestavile iniciacijsko besedo, ki izraža zakon transformacijskega procesa, zadevajoč vrnitev človeškega bitja v najintimnejšo jedro njegove Biti, in pomeni: Spusti se v globino samega sebe in najdi nerazdeljivo jedro, na katerem boš lahko zgradil novo osebnost; novega človeka.
Z drugim pomenom: Raziskuj notranjost zemlje; s popravljanjem boš odkril skrivnostni kamen.

V.I.T.R.I.O.L. je sinteza alkimističnih operacij na sedmih ravneh, bodisi da gre za transformacijo kovin ali človeških bitij. Za izdelavo kamna modrosti je potrebno izvesti sedem iniciacijskih postopkov.
Potrebno je torej na novo zgraditi samega sebe, izhajajoč iz različnih stopenj nezavednega, od neznanja do predsodkov, na podlagi neodkrenljive zavesti bitja, s čimer lahko človek odkrije imanentno in spreminjajočo navzočnost božanskega v sebi.
Alkimijo imamo za predhodnico kemije, ker so alkimisti poskušali narediti celoto iz manj dragocenih snovi. V pravem bistvu pa je alkimija pomenila mistično iskanje božanskega, nesmrtnosti in duhovne popolnosti.

Osrednji alkimistični mit je tako mit o Kamnu modrosti. Ta izredno skrivnostni predmet naj bi spreminjal v zlato vse, česar se je dotaknil, ozdravi tudi vse bolezni, lastniku pa prinaša večno življenje in mladost. Vsi kemični procesi v alkimiji naj bi vodili do izdelave tega mističnega kamna.

Kamen modrosti pomeni tudi stanje duhovne dovršenosti. Torej ko bi alkimist izdelal kamen modrosti, bi tudi sam postal tak kamen.

ALKIMISTIČNA BESEDA VITRIOL SIMBOLIZIRA ČLOVEKOVO PREPRIČANJE, DA SO LJUDJE SPOSOBNI ODKRITI V SEBI PREOBRAZBENO MOČ ZA POSTOPNO POTOVANJE OD SVOJE IZVORNE ESENCE (MATERIA PRIMA) K DUHOVNEMU KULTIVIRANJU - PLEMENITENJU SVOJIH VRLIN IN SAMEGA SEBE.

Takšno pa je tudi moje prepričanje kot integralne psihoterapevtke pri delu z ljudmi, zato sem tudi izbrala za svoj spletni naslov alkimistično iniciacijsko besedo: VITRIOL.

na vrh